Home NieuwsNederland NSE: Geen daling in aantal studenten dat op kamers gaat

NSE: Geen daling in aantal studenten dat op kamers gaat

door Redactie

Eerstejaars studenten gaan niet minder vaak op kamers dan voor de invoering van het leenstelsel. Dat blijkt uit onderzoek van de Keuzegids Universiteiten, die naar de cijfers van de Nationale Studentenenquête (NSE) hebben gekeken.

In de NSE, die elk jaar wordt gehouden door de Keuzegids Universiteiten werd uitgezocht of de invoering van het leenstelsel invloed heeft gehad op het aantal uitwonende studenten. Uit de enquête blijkt dat in de steden als Enschede, Groningen en Maastricht, tachtig tot negentig procent van de studenten gewoon op kamers gaat. Het aantal uitwonende studenten ligt lager in de grote steden in de Randstad. In Amsterdam en Rotterdam gaat slecht zestig procent van de studenten op kamers. Nijmegen doet mee in de top. Van alle Nijmeegse studenten wonen er ongeveer 75 procent op kamers. 

Deze uitkomst wijkt af van de resultaten van een eerder onderzoek, uitgevoerd door Kenniscentrum Studentenhuisvesting Kences. Daaruit bleek juist namelijk dat het aantal studenten die dit jaar het ouderlijk huis verlaten met 15 procent zou zijn gedaald ten opzichte van voorgaande jaren. Bij de studie van Kences werden al eerder kritische kanttekeningen geplaatst. De studentensteden gaven namelijk aan zelf niets het dalende aantal uitwonende studenten te merken. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen