Home NieuwsNederland Onterecht verkregen huurtoeslag hoeft niet te worden terugbetaald

Onterecht verkregen huurtoeslag hoeft niet te worden terugbetaald

door Redactie

Studenten die als gevolg van de aanpassing van de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG), ten onrechte huurtoeslag hebben ontvangen hoeven dit niet terug te betalen. Dat schrijft minister Blok voor Wonen en Rijksdienst in een brief aan de Tweede Kamer. 

Door de aanpassing van de BAG worden de adressen van studentenkamers samengevoegd. Dit kan voor veel studenten gevolgen hebben voor het recht op huurtoeslag, doordat zij het adres van hun kamer moeten delen met huisgenoten. Het Kenniscentrum Studentenhuisvesting Kences zag de bui al hangen en kwam eerder dit jaar met het idee om een lijst met onzelfstandige kamers op te stellen. Hierdoor zou de Belastingdienst makkelijker kunnen beoordelen of een student recht heeft op huurtoeslag.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Blok dat de problemen die door de aanpassing van de BAG kunnen optreden bekend zijn en dat er de afgelopen maanden hard is gewerkt om deze te voorkomen. Verder stelt hij dat het recht op huursubsidie niet verandert. Mocht toch blijken dat een student ten onrecht huurtoeslag heeft ontvangen, dan zal de Belastingdienst dit niet terugvorderen.

Volgens de voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond Jarno Berkhout lijken de problemen mee te vallen. Bij het meldpunt dat de LSVb eerder dit jaar oprichtte zijn volgens Berkhout slechts twintig klachten binnen gekomen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen