Home NieuwsNederland Opnieuw meer studenten op Nederlandse universiteiten

Opnieuw meer studenten op Nederlandse universiteiten

door Redactie

Dit jaar zijn er opnieuw meer studenten aan de Nederlandse universiteiten, dat blijkt uit de voorlopige inschrijfcijfers voor dit collegejaar die de Vereniging van Universiteiten (VSNU) vrijdag heeft gepresenteerd. In totaal zijn er op dit moment rond de 273.000 studenten in Nederland. 

De totale stijging van het aantal studenten in Nederland is ongeveer 3 procent, hoger dan ze bij het ministerie van Onderwijs verwacht hadden. Het aantal Bachelorstudenten is met zo’n 10 procent gegroeid ten opzichte van vorig jaar, waarvan het grootste deel vanuit het vwo komt. Opvallend is vooral dat het aantal studenten dat een schakelprogramma, zoals een premaster doet, ook een stuk hoger ligt dan vorig jaar. VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg laat weten blij te zijn met de groei van het aantal studenten, maar benadrukt dat het een paar jaar duurt voordat maatregelen die de overheid neemt om te zorgen dat universiteiten de toename aankunnnen daadwerkelijk effect hebben.

Eerder werd al bekend dat ook de studentenpopulatie op de Radboud Universiteit (RU) aanzienlijk gegroeid is dit jaar. Met een totale toename van 5 procent ligt de stijging op de RU zelfs iets hoger dan het landelijke gemiddelde.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen