Home NieuwsNederland Samen studeren met een livestream

Samen studeren met een livestream

door Vincent Veerbeek

Wie zich te goed voelt om tijdens de tentamenweek in de UB te gaan zitten, maar toch niet helemaal alleen wil studeren, kan nu kijken naar livestreams op internet van mensen die aan het studeren zijn.

Op YouTube zijn inmiddels tientallen video’s te vinden met de inspirende titel ‘Study With Me’ in verschillende variaties. Thuis of in de bieb, met of zonder muziek op de achtergrond. Een van de studenten die zich als een ware reality-ster in de dop achter haar bureau plant onder toezicht van een camera is de Belgische student Heleen. Op haar kanaal, Study Vibes, deelt ze livestreams tijdens het studeren die soms wel acht uur duren. Wie geluk heeft ziet halverwege zelfs haar kat voorbijkomen. ‘Ik ben omringd door studenten van over de hele wereld die ook allemaal hun best aan het doen zijn’, vertelt de vlogger aan de NOS. Zulke rustgevende video’s zijn natuurlijk heel fijn als je alleen maar vellen papieren hoeft vol te kleuren met een markeerstift, maar als je ondertussen een essay moet typen op je laptop wordt het toch lastiger.

Dat de trend populair is, wordt ook duidelijk uit de kijkcijfers. Zo heeft het kanaal Study Vibes maar liefst 20.000 abonnees. Misschien een idee voor de Radboud Universiteit om eenzaamheid onder studenten tegen te gaan.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen