Home NieuwsNederland Site DUO een maand offline

Site DUO een maand offline

door Redactie

Even checken hoeveel je ome DUO eigenlijk schuldig bent of zorgen dat er deze maand wat extra inkomsten binnenkomen, het wordt in april even wat lastiger. De site van DUO gaat tussen 29 maart en 30 april namelijk een maand uit de lucht voor grondig onderhoud. Dat heeft minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven maandag laten weten.

Tijdens de onderhoudsperiode stapt DUO over op een nieuw studiefinancieringssysteem, aangezien het huidige systeem, dat stamt uit 1986, nogal achterhaald is. Met het nieuwe systeem kunnen wijzigingen sneller verwerkt worden en wordt de weergave van de studieschuld overzichtelijker. De gegevens van alle 4,8 miljoen personen die in het systeem staan, moeten worden overgezet en terwijl dit gebeurt, mogen er geen wijzigingen worden aangebracht. Daarom wordt de site offline gezet voor een periode van 32 dagen, waarna alles vanaf 1 mei weer optimaal moet werken. 

Studenten hoeven het overigens niet helemaal zonder DUO te stellen. Studiefinanciering wordt gewoon uitbetaald en de dienst blijft telefonisch en via sociale media bereikbaar. DUO gaat de komende maand haar best doen om te zorgen dat studenten op de hoogte zijn van de veranderingen, zodat het onderhoud vlekkeloos kan verlopen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen