Home NieuwsNederland SP start landelijke enquête voor universiteitsmedewerkers

SP start landelijke enquête voor universiteitsmedewerkers

door Redactie

De SP is gestart met een landelijke enquête voor alle universiteitsmedewerkers in Nederland, onder de naam ‘De Wetenschapper aan het Woord‘. Met dit onderzoek wil de partij meer duidelijkheid verschaffen over de meningen van de medewerkers over bijvoorbeeld democratisering aan de universiteit.

Vorig jaar waren universiteiten volop in het nieuws. Studenten van verschillende universiteiten wilden meer inspraak in het bestuur van hun onderwijsinstelling. In Amsterdam besloten studenten van de Universiteit van Amsterdam om het Bungehuis en Maagdenhuis te bezetten. Ook aan de Radboud Universiteit barstte de discussie rondom democratisering en medezeggenschap los.  

Nu de rumoer rondom de universiteiten is weggezakt, vond de SP dat het tijd was voor een diepgaander onderzoek. In een 109 vragen tellende enquête worden alle medewerkers van alle universiteiten in Nederland, dus van hoogleraren tot beleidsmedewerkers, gevraagd om hun mening over uiteenlopende onderwerpen. Werkdruk, onderwijs, vastgoed en democratisering zijn enkele van deze zaken. Veel van de vragen in de enquête zijn open, waardoor de ondervraagden genoeg ruimte hebben om hun gal te spuwen of om hun lof te uiten over de gang van zaken op hun universiteit.

De SP verwacht rond de zomer met de eerste resultaten te komen. De partij wil op basis van deze resultaten een rapport opstellen. De SP zal dit rapport uitdelen in de Tweede Kamer en ook aan minister Bussemaker van Onderwijs aanbieden. De SP zal haar tegen die tijd vragen om te reageren op de resultaten van de enquête.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen