Home NieuwsNederland Stijging aantal studenten op Nederlandse universiteiten

Stijging aantal studenten op Nederlandse universiteiten

door Redactie

Dit collegejaar is er weer een stijging van het aantal ingeschreven studenten aan de Nederlandse universiteiten. Dat maakte de Vereniging van Universiteiten (VSNU) gisteren bekend, samen met de definitieve inschrijfcijfers van het collegejaar 2017-2018. Daarnaast stromen studenten vaker vanuit het vwo en hbo door naar de universiteit.

Het totaal aantal studenten in Nederland is gestegen van 264.680 naar 276.713, een groei van 4,5 procent. Het aantal instromende bachelorstudenten in het studiejaar 2017-2018 was 11,2 procent hoger dan vorig collegejaar en het aantal nieuwe masterstudenten groeide met 3,6 procent. Deze stijging komt vooral door Nederlandse studenten die van het vwo of hbo komen, die groep steeg met 19,9 procent. Internationale studenten zijn goed voor 17,5 procent van het totaal aantal ingeschreven studenten. De technische opleidingen groeien het snelst qua inschrijvingen, met 6 procent. In vergelijking met andere studies zijn die groeicijfers ruim twee keer zo hoog als het gemiddelde.

Eerder werden al de voorlopige inschrijfcijfers van de Nederlandse studenten bekendgemaakt door VSNU, waarbij de stijging lager werd ingeschat, op zo’n 3 procent. Op de Radboud Universiteit is de groei dit jaar 5 procent, dus zelfs iets hoger dan het landelijk gemiddelde.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen