Home NieuwsNederland Stortvloed aan eerstejaars voor universiteiten

Stortvloed aan eerstejaars voor universiteiten

door Redactie

De Nederlandse universiteiten hebben voor de Bacheloropleidingen 11 procent meer inschrijvingen gekregen dan in het huidige studiejaar. Dat meldt de Vereniging van Universiteiten (VSNU).

Iets minder dan 81800 aankomende studenten hebben zich voor 1 mei aangemeld voor een opleiding. De aanmeldingen van Nederlandse studenten is met 8 procent gestegen naar 57900 nieuwe studenten. De stijging van aanmelding uit het buitenland is zelfs met 18 procent toegenomen. Hierdoor komt het aantal buitenlandse eerstejaars op 23900 uit.

Ondanks deze hoge cijfers betekent het niet dat in september ook zoveel eerstejaars op de Nederlandse universiteitscampussen zijn te bewonderen. Niet alle aanmeldingen worden door de studenten omgezet in daadwerkelijke inschrijvingen voor een opleiding. Daarom vallen de daadwerkelijke inschrijfcijfers vaak lager uit dan de aanmeldingen. De definitieve cijfers worden in oktober bekend gemaakt. Dan weten we definitief of de stijging van aanmeldingen zich ook vertaalt naar meer eerstejaars op de campus.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen