Home Artikelen Studenten brengen zelf wetenschapstijdschrift uit

Studenten brengen zelf wetenschapstijdschrift uit

door Jochem Bodewes

Onderzoeksplatform De Focus, waarop studenten hun academische werk delen, heeft het eerste papieren tijdschrift uitgebracht. De editie bevat populairwetenschappelijke artikelen die voortkomen uit scriptieonderzoeken van gemotiveerde studenten. ‘Dit is een jubileumstuk.’


De acht artikelen die in het magazine zijn opgenomen, zijn een selectie uit de publicaties die afgelopen jaar al op de website van De Focus verschenen. ‘Deze artikelen zijn een goede weergave van wat wij te bieden hebben’, licht Werner Mohr, voorzitter van het platform, toe. De onderwerpen van de artikelen bestrijken alle wetenschapsvelden, onderverdeeld in categorieën van mens & natuur tot politiek & recht. Ze zijn geschreven door enthousiaste studenten, die hun afstudeerscriptie met een breder publiek wilden delen. ‘Iedere student die op universitair niveau scriptieonderzoek heeft gedaan, kan in principe een voorstel voor een artikel inleveren. Samen met een van onze redacteuren vormen de studenten het vervolgens om tot een populairwetenschappelijk artikel’, legt Mohr uit. Op deze manier probeert het platform haar doel te behalen: studenten kunnen buiten de onderwijsstructuur van de universiteit aan de slag met de expertise die ze in hun studie hebben opgedaan.  

Het tijdschrift verschijnt nadat De Focus al vijf jaar lang artikelen op de website plaatste. Mohr: ‘Dit is een jubileumstuk om ons vijfjarig bestaan te vieren.’ Vanaf nu wordt de papieren editie echter een jaarlijkse traditie, waarmee de studenten een breder publiek hopen te bereiken. Tot nu toe is het tijdschrift te vinden op openbare plekken als universiteitsbibliotheken en is het online te bestellen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen