Home NieuwsNederland Studenten en instellingen samen om de tafel

Studenten en instellingen samen om de tafel

door Redactie

Minister Bussemaker van Onderwijs wil dat universiteiten en hogescholen en hun studenten samen het nut en de noodzaak van de opleidingen aan de instellingen beoordelen. Dat staat in een brief die de minister stuurde naar de Tweede Kamer.

Een meerderheid van de Tweede Kamer wilde dat verschillende studies periodiek hun relevantie moesten aantonen. Nu komt Bussemaker met het plan om de medezeggenschapsraden van de onderwijsinstellingen en de besturen van de hogescholen en universiteiten zelf samen naar hun opleidingen te laten kijken. Zij moeten kijken naar enquêtes die zijn gehouden onder afgestudeerden met de vraag hoe zij op hun studie terugkeken en of zij snel een baan op niveau hebben weten te bemachtigen.

Daarnaast wil Bussemaker met de Vereniging Hogescholen, de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de Landelijke Studentenvakbond en het Interstedelijk Studentenoverleg tweejaarlijks gaan praten over de knelpunten in het hoger onderwijs. De instituties willen bijvoorbeeld duidelijkheid over wat precies een baan op niveau is. Ook wordt er gekeken naar wat de maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie is van de studies. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen