Home NieuwsNederland Studenten maken een sport van reizen tijdens de spits

Studenten maken een sport van reizen tijdens de spits

door Redactie

Volgende week dinsdag zullen studenten tussen half negen en negen uur massaal de trein pakken. Ze houden dit ‘NK treinreizen tijdens de spits’ uit protest tegen de plannen van de NS om hen buiten de spitsuren te laten reizen.

NS-topman Roger van Boxtel praat op dit moment met onderwijsinstellingen over de aanpassing van lesroosters. Hij hoopt zo te bereiken dat studenten vaker buiten de spits gaan reizen, zoals tijdens de avonduren. De RU liet eerder al weten de collegetijden niet te veranderen. De Landelijke Studenten Vakbond reageert op de plannen van Van Boxtel dat studenten ‘s avonds wel iets anders te doen hebben dan onderwijs volgen: sporten, naar de kroeg, of werken ter compensatie van het verdwijnen van de basisbeurs.

Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) steunt de actie van de studenten wel, maar is niet per se tegen het overleg tussen de onderwijssinstellingen en de NS. Het ISO benadrukt wel dat dit overleg moeten plaatsvinden in samenspraak met de studenten.

De organisatoren van het ‘NK treinreizen tijdens de spits’ zijn ook een petitie gestart die inmiddels meer dan 15 duizend keer is ondertekend. Je kunt de petitie hier ondertekenen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen