Home NieuwsNederland Tentamen in augustus duur grapje

Tentamen in augustus duur grapje

door Irene Wilde

Studenten moeten ook voor tentamens die in de vakantie plaatsvinden gratis kunnen reizen. Dat vindt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) en daarom steunt zij de petitie die een MBO-scholier uit Naarden is gestart.

Iedere regio van Nederland heeft op een ander tijdstip vakantie, maar het studentenreisproduct heeft wel vaste data waarop het wordt stopgezet vanwege de zomervakantie. Dit moet niet kunnen, vinden een hoop studenten. LSVb-voorzitter Geertje Hulzebos vind ook dat deze verschillen tussen regio’s er niet zouden moeten zijn. ‘Het is belachelijk dat je in juli bijvoorbeeld wel gratis OV hebt als je in Maastricht studeert en naar je onderwijsinstelling moet, maar niet als je in Groningen studeert.’ Hulzebos is het er niet mee eens dat studenten die tijdens de vakantie een keer op en neer moeten voor een tentamen gewoon pech hebben. ‘Herkansingen en tentamens vallen onder je studie dus het is belangrijk dat je dan gratis met je OV-kaart kan reizen.’ Ook studenten van de Radboud Universiteit met tentamens of herkansingen in de maand augustus moeten betalen voor hun reis naar Nijmegen.

Vanmiddag wordt het probleem aan de Tweede Kamer voorgelegd tijdens het vragenuurtje. Hulzebos hoopt dat uiteindelijk wordt besloten dat je altijd van je OV-kaart gebruik kan maken, ongeacht de plaats waar je studeert.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen