Home NieuwsNederland Twee voor de prijs van een

Twee voor de prijs van een

door Redactie

Afgelopen vrijdag werd bekend hoe de ministersposten van Rutte III ingevuld moeten gaan worden, waaronder ook die voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het ministerie van Onderwijs zal de komende regeringsperiode geleid worden door twee ministers: Ingrid van Engelshoven van D66 en Arie Slob van de ChristenUnie (CU).

Van dit dynamische duo zal Van Engelshoven zich met het hoger onderwijs en de wetenschap bezig gaan houden. Zij zit sinds de verkiezingen van afgelopen maart namens D66 in de Tweede Kamer, maar was daarvoor al lang actief binnen de partij. Toen ze Politicologie studeerde in Nijmegen was ze al actief bij de lokale tak van D66. Tussen 2007 en 2013 was ze de landelijke partijvoorzitter en sinds 2010 was ze wethouder in Den Haag. Tijdens haar carrière in de politiek heeft Van Engelshoven zich volop beziggehouden met onderwijs en het vergroten van kansengelijkheid. In haar taken als minister wordt ze bijgestaan door Arie Slob. Slob was lange tijd Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor CU en tussen 2011 en 2015 zelfs partijleider. Met een lerarenopleiding en ervaring als docent maatschappijleer is de onderwijswereld hem niet vreemd. Ook in de Tweede Kamer viel onderwijs een tijdje onder zijn portefeuille.

Slob en Van Engelshoven zijn dus allebei prominente figuren binnen hun respectievelijke partijen, met de nodige ervaring op het gebied van onderwijs. Enig verstand van zaken is niet verkeerd, want de plannen uit het regeerakkoord, vooral die over de rente op het leenstelsel, hebben al tot flinke ophef geleid en de ministers zullen de nodige tegenstand kunnen verwachten de komende jaren. Aankomende donderdag wordt het nieuwe kabinet beëdigd.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen