Home NieuwsNederland Tweede Kamer positief over aangepaste collegetijden

Tweede Kamer positief over aangepaste collegetijden

door Irene Wilde

Naar aanleiding van de positieve reacties op de aangepaste collegetijden in Nijmegen, gaat de overheid de mogelijkheden onderzoeken om dit ook in de rest van Nederland toe te passen.

De collegetijden van de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) zijn sinds dit jaar op elkaar afgestemd. Om de drukte in het openbaar vervoer te verminderen, zijn de collegetijden van de RU een kwartier vervroegd en die van de HAN een kwartier verlaat.

De officiële resultaten worden nog verwacht, maar de eerste reacties op deze proef zijn positief. D66 en het CDA hebben daarom een motie ingediend met het verzoek dit bij meerdere hogescholen en universiteiten toe te passen. Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven (D66) vindt de proef in Nijmegen een interessante ontwikkeling en gaat naar aanleiding van deze motie samen met minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) kijken naar de mogelijkheden om het Nijmeegse plan naar meerdere steden uit te breiden.

Om de universiteiten en hogescholen ook daadwerkelijk mee te krijgen in het plan, lijkt niet zo makkelijk te worden. In opdracht van het ministerie van Onderwijs werd al eerder geïnventariseerd of de instellingen bereid waren om hun collegetijden aan te passen, maar daar kwamen toen weinig positieve reacties op. Dat de maatregelen in Nijmegen wel zijn doorgevoerd, kwam vooral door zorgen om de verkeersveiligheid van studenten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen