Home NieuwsNederland Universiteit Utrecht dicht na verhoogd dreigingsniveau

Universiteit Utrecht dicht na verhoogd dreigingsniveau

door Irene Wilde

In verband met een schietincident op het 24 Oktoberplein in Utrecht eerder deze dag, heeft de Universiteit Utrecht (UU) besloten om de deuren te sluiten. Studenten kunnen niet meer in en uit het gebouw.

Over het incident is nog veel onduidelijkheid. Bekend is dat een persoon in een rijdende tram het vuur heeft geopend op inzittenden. De politie sluit een terroristisch motief niet uit. Omdat de dader nog niet gevonden is, is het dreigingsniveau in provincie Utrecht verhoogd tot vijf. Dat is het hoogst mogelijke niveau en is nog nooit eerder voorgekomen in Nederland.

In een bericht op de website adviseert de UU alle studenten binnen te blijven, conform de oproep van gemeente Utrecht. Bij de ingangen van de gebouwen, zowel op de Uithof als bij de universiteitsgebouwen in het centrum, staan bedrijfshulpverleners om mensen te adviseren binnen te blijven. Mensen die naar binnen willen, kunnen dit alleen na vertoon van legitimatie.

Voor studenten die al in het gebouw zijn, gaan colleges en tentamens wel door. Studenten die nog thuis zijn, wordt geadviseerd thuis te blijven. Zij kunnen zich bij het missen van een tentamen beroepen op overmacht.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen