Home NieuwsNederland [Update] Jeugdloon vanaf 21 jaar afgeschaft

[Update] Jeugdloon vanaf 21 jaar afgeschaft

door Redactie

Het harden werken van de actiegroep tegen het jeugdloon, Young & United, wordt eindelijk beloond, want vanochtend heeft de regering besloten het minimum jeugdloon voor 21 jarigen en ouder af te schaffen. Ook het salaris van jeugdwerknemers van 18 tot en met 20 jaar gaat omhoog.

Young and United is al bijna een jaar bezig om de afschaffing voor het jeugdloon te bewerkstelligen. In juni vorig jaar overhandigde de actiegroep al een petitie aan minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De minister zou met de petitie aan de slag gaan, alleen het resultaat liet volgens Young and United lang op zich wachten. Vorige maand probeerden leden van de actiegroep het ministerie extra onder druk te zetten door te strippen in de Tweede Kamer. 

De demonstraties en acties van Young and United hebben nu eindelijk hun vruchten afgeworpen. Minister Asscher presenteerde vandaag een plan in de Tweede Kamer om de leeftijdsgrens van het jeugdloon van 23 jaar te verlagen naar 21 jaar. Verder krijgen de jongeren tussen de 18 en 20 jaar meer loon. Het is voor het eerst in 41 jaar dat er een serieuze stap is gezet om het mininum jeugdloon voor volwassen af te schaffen.

Update: 26-01-2017, 11.00 uur
In navolging van de Tweede Kamer heeft afgelopen woensdag ook de Eerste Kamer ingestemd met het afschaffen van het minimumjeugdloon vanaf 21 jaar. Net als bij de eerdere stemronde in de Tweede Kamer stemden geen enkel parlementslid tegen het wetsvoorstel. Vanaf 1 juli zal de afschaffing stapsgewijs worden ingevoerd. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen