Home NieuwsNederland Verlaging drempel voor studenten met een functiebeperking

Verlaging drempel voor studenten met een functiebeperking

door Irene Wilde

Afgelopen vrijdag hebben de Landelijke Studentenvakbond, het Interstedelijk Studentenoverleg en Expertisecentrum handicap + studie een handreiking uitgebracht om de voorlichting voor studenten met een functiebeperking te verbeteren.

Deze handreiking is bedoeld voor hogescholen en universiteiten en bevat tips om ervoor te zorgen dat studenten met een functiebeperking de hulp krijgen die ze nodig hebben. De handreiking bestaat uit twee pijlers, namelijk het stimuleren van studenten met een functiebeperking om zich te melden en er vervolgens voor zorgen dat universiteiten ook echt iets doen met deze melding. Uit onderzoek blijkt dat twee op de drie jongeren met een functiebeperking geen contact opneemt met de hogeschool of universiteit over extra voorzieningen, of niet eens weet dat deze voorzieningen bestaan. Om dit probleem op te lossen, staan in de handreiking concrete acties die hogescholen en universiteiten kunnen ondernemen, zoals een duidelijk online informatiepunt en veel persoonlijk contact tussen studenten en loopbaanbegeleiders.

Ook de Radboud Universiteit (RU) kan deze handreiking wel gebruiken. Via de site moet je ver doorklikken voor je bij een pagina komt die is bedoeld voor studenten met een functiebeperking. Op deze pagina staat echter alleen dat studenten zelf contact moeten opnemen met een van de studentendecanen en dat blijkt juist niet voldoende te zijn. Woordvoerder Martijn Gerritsen laat weten dat de RU naar de handreiking wil gaan kijken en waar mogelijk ook punten toepassen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen