Home NieuwsNederland ‘Vermiste’ wanbetalers opgespoord

‘Vermiste’ wanbetalers opgespoord

door Redactie

Van de vermiste oud-studenten die hun studieschuld niet hebben afgelost, zijn er 25 duizend opgespoord. Dit meldt het Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

DUO start met de gevonden wanbetalers een betalingsregeling, zodat zij alsnog hun studieschuld kunnen aflossen. Gisteren werd door het Ministerie van Onderwijs al verteld dat er zo’n 32 duizend studenten met verstrekte leningen zijn die niet te vinden waren. De overheid zou hierdoor een bedrag van 88 miljoen euro niet kunnen innen. Het gaat vooral om studenten die na hun studie naar het buitenland zijn vertrokken, waardoor ze voor DUO moeilijk te traceren zijn. Dit komt vooral doordat veel migrerende alumni geen adreswijziging doorgeven.

Als de niet-aflossende oud-student is opgespoord door DUO, wordt er een incassoproces opgesteld om het uitgeleende geld alsnog terug te krijgen. Dit uitzoeken kost echter veel geld en moeite, waarbij zelfs buitenlandse rechters aan te pas moeten komen. De vraag is of het veel zin heeft om deze 88 miljoen euro te innen, want het incasseren van het geleende geld zal flink de kosten in lopen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen