Home NieuwsNederland Vrede van Nijmegen Penning naar Europees Hof voor Rechten van de Mens

Vrede van Nijmegen Penning naar Europees Hof voor Rechten van de Mens

door Redactie

De Vrede van Nijmegen Penning van 2016 wordt toegekend aan het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Het Europees Hof krijgt de penning voor haar bijdrage aan de ontwikkeling van Europa en de bescherming van de rechten van de mens.

Het EHRM speelt een cruciale rol in de bescherming van de mensenrechten en krijgt daarom de Vrede van Nijmegen Penning 2016. Het Hof tikt staten op de vingers bij mensonterende gevangenisomstandigheden, bij verdwijningen en foltering tijdens burgeroorlogen, bij politiegeweld, of bij politiek gemotiveerde gevangenschap. Het EHRM is er daarnaast voor de lastige grondrechtenvraagstukken van onze tijd, zoals de rechten van vluchtelingen en immigranten, de bescherming van persoonsgegevens en discriminerende uitlatingen van politici. De penning wordt in het najaar van 2016 uitgereikt in de Stevenskerk in Nijmegen.

Het is de vierde keer dat de Vrede van Nijmegen Penning wordt uitgereikt. Eerdere jaren ging deze eer naar Jacques Delors, Umberto Eco en Neelie Kroes.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen