Home Nieuws Nieuwe coronamaatregelen Nijmegen, Bruls richt zich tot studenten

Nieuwe coronamaatregelen Nijmegen, Bruls richt zich tot studenten

Burgemeester Bruls heeft vanwege de oplopende besmettingen extra coronamaatregelen voor Gelderland-Zuid, de regio waar Nijmegen onder valt, afgekondigd. De horeca moet eerder dicht en er gelden beperkingen voor samenkomsten met meer dan vijftig personen. Bruls benadrukte het belang voor de Nijmeegse student om de regels na te blijven leven.


Bruls kondigde vanmiddag tijdens een persconferentie aan dat horecagelegenheden in Gelderland-Zuid vanaf aankomende zondagavond om een uur moeten sluiten. Daarnaast moet de muziek om twaalf uur uit. Ook geldt er een verbod op het vormen van gezelschappen van meer dan vijftig personen. ‘Deze maatregel is er op gericht om grote feestjes tegen te gaan’, stelde Bruls. Georganiseerde samenkomsten van meer dan vijftig personen zijn wel nog toegestaan, al is daar wel een meldplicht voor ingesteld. ‘Dit geldt niet voor onderwijsactiviteit’, aldus Anja van Kessel, woordvoerder van de RU. De enige fysieke colleges waarbij dit aantal studenten aanwezig kan zijn, vinden plaats in de Stadsschouwburg en de Vereeniging. Die colleges kunnen dus ook zonder er melding van te maken doorgaan. Dit geldt ook voor begrafenissen, religieuze bijeenkomsten, voorstellingen en demonstraties.

De burgemeester benadrukte dat de oplopende besmettingsgraad in Gelderland-Zuid niet alleen een studentenprobleem is. ‘Het is zorgelijk dat de besmettingsaantallen ook onder oudere mensen toenemen.’ Toch richtte hij zich nog specifiek tot de Nijmeegse student. ‘Ik ben er trots op dat er in Nijmegen veel meer colleges op de campus plaatsvinden dan in andere studentensteden. Dat blijft alleen maar mogelijk als het aantal besmettingen onder studenten niet blijft oplopen.’ Daarom moeten studenten de coronaregels niet zomaar schenden want dat zou er uiteindelijk toe kunnen leiden dat het leven op de campus weer wordt stilgelegd, zo stelde hij.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen