Home Artikelen Nijmeegse studentenvierdaagse tegen coronavirus

Nijmeegse studentenvierdaagse tegen coronavirus

door Jochem Bodewes

Twee Nijmeegse huisgenoten hebben een Vierdaagse georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Verschillende studentenhuizen lopen in etappes de originele route van de traditionele Nijmeegse vierdaagse. Het opgehaalde geld gaat naar het ondersteunen van zorgpersoneel en het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. 


Van 19 tot 22 december lopen er vier vierkoppige delegaties van Nijmeegse studentenhuizen in estafette veertig kilometer van de vierdaagseroute. Samen volbrengen ze hiermee de honderdzestig kilometer lange wandeltocht. Inmiddels zijn er al zestien studentenhuizen die zich hebben opgegeven: de inschrijving zit daarmee vol. Julia Keijzers, een van de twee huisgenoten die de actie organiseren, stelt dat ze bewust de keuze hebben gemaakt om alleen maar studenten deel te laten nemen. ‘Zelf zijn wij natuurlijk studenten en het is leuk om het bij je eigen groep te houden. We bieden hiermee misschien ook wat tegenwicht aan de slechte berichtgeving over studenten tijdens de coronacrisis.’

Het geld dat met de actie wordt opgehaald, gaat via 3FM Serious Request namelijk naar het Rode Kruis. Die organisatie gaat met het geld zowel in binnen- als buitenland de coronazorg zoveel mogelijk ondersteunen met personeelshulp en medisch materiaal als beschermingsmiddelen. 

Inmiddels hebben de deelnemers van de studentenvierdaagse hier ruim zevenhonderd euro aan sponsorgeld voor binnengehaald. ‘We zitten daarmee bijna op de helft van ons streefbedrag, maar het zit er dik in dat we dat naar boven moeten gaan bijstellen’, zegt Keijzers. 

Hier kan je doneren aan de actie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen