Home NieuwsNijmegen Aantal kamers in Nijmegen groeit en groeit

Aantal kamers in Nijmegen groeit en groeit

door Redactie

Wat veel Nijmeegse politici beweerden blijkt niet waar te zijn. Zij suggereerden dat er al voldoende studentenkamers in Nijmegen zijn en dat de woningnood voorbij is. Daarom zou de groei van het aantal kamerpanden afnemen. Nu blijkt dat het aantal kamers in Nijmegen juist is gestegen. Daarnaast zal studentenhuisvester SSH& in de komende jaren meer kamers bouwen. Dat meldt de Gelderlander.

Particuliere verkamering
Sinds 2014 zijn er 111 vergunningen afgegeven aan particulieren om panden te verkameren naar huizen met minimaal vijf kamers. Dit levert dus minstens 555 kamers op. De verkamering vindt volgens de Gelderlander vooral plaats in Nijmegen-Oost, het centrum en Nijmegen-West. Dit jaar kwamen er 45 verkamerde panden bij in Nijmegen.

Bouwplannen SSH&
Daarnaast wil SSH& in de komende vijf jaar nog meer kamers realiseren, 460 in totaal. Vincent Buitenhuis, woordvoerder van SSH&, vertelt in de Gelderlander dat het aantal studenten dat op kamers woont nu het hoogste niveau ooit heeft bereikt. Nijmegen heeft nog nooit zoveel studenten gehad. SSH& verwacht dat deze groei van het aantal studenten zal doorzetten. Om die groei bij te houden zal de studentenhuisvester daarom in 2017 een aantal wooncomplexen al verbouwen. Zo worden appartementen in Boeckstaetehof omgebouwd tot groepswoningen met drie onzelfstandige kamers en zullen kamers in Galgenveld worden gesplitst in twee kleinere kamers. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen