Home NieuwsNijmegen [Update] Aantijgingen van misbruik binnen Carolus Magnus

[Update] Aantijgingen van misbruik binnen Carolus Magnus

door Redactie

Binnen N.S.V. Carolus Magnus zou er sprake zijn van seksueel wangedrag onder de leden. Dat blijkt uit een ingezonden brief van een anoniem lid aan nieuwsplatform GeenStijl.

In de brief wordt gesproken van twee afzonderlijke gevallen van onheuse bejegening. Een van de gevallen betreft een 21-jarig vrouwelijk lid dat voor een periode van anderhalf jaar onheus is bejegend door een mannelijk kandidaat-bestuurslid. Ze werd door de jongen op niet gewenste plekken aangeraakt en betast. Zij kaartte dit grensoverschrijdende gedrag na anderhalf jaar aan bij het bestuur van de vereniging naar aanleiding van een incident afgelopen mei. Toen hij haar tijdens het lustrum tegen haar zin in zoende, werd het voor het meisje te veel. Ze besloot om naar het bestuur te gaan. Dat besloot echter om niet in te grijpen, maar de situatie op te lossen door haar te vertellen dat ze een keer met de jongen in kwestie moest gaan praten. 

De leden van Carolus Magnus waren niet op de hoogte van de gebeurtenissen rondom het kandidaat-bestuurslid. Er gingen wel geruchten rond, zo blijkt uit de brief, maar het bestuur heeft besloten om de inhoud van het gesprek met het slachtoffer binnen het bestuur te houden. In het andere geval dat in de brief wordt beschreven, werd het mannelijke lid dat over de schreef ging wel geschorst. Daarbij ging het echter om een ‘regulier’ lid, en niet om iemand die aankomend jaar de vereniging zal vertegenwoordigen middels een bestuursfunctie.

De reden van het lid om nu met deze brief naar buiten te komen was naar eigen zeggen een incident binnen de Leidse studentenvereniging A.L.S.V. Quintus. Daar kwam het bestuur wel direct met een statement naar buiten en heeft het bestuurslid in kwestie zijn functie tijdelijk neergelegd.

Het bestuur van Carolus Magnus heeft nog niet gereageerd op de brief, maar zal later met een statement naar buiten komen.

Update 3 juli, 22:40 uur
Inmiddels heeft het bestuur van Carolus Magnus in een persbericht laten weten dat ze in beide gevallen alle stappen in goed overleg met het desbetreffende lid hebben genomen. Ook is de jongen in kwestie inmiddels geen kandidaat-bestuurslid meer. Het bestuur hoopt situaties als deze in de toekomst te voorkomen door het instellen van een vertrouwenscommissie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen