Home NieuwsNijmegen AKKU overhandigt met Coalitie-Y manifest aan Mark Rutte

AKKU overhandigt met Coalitie-Y manifest aan Mark Rutte

door Redactie

Afgelopen maandag overhandigde studentenvakbond AKKU samen met ruim dertig andere jongerenpartijen en acht politieke partijen een manifest aan premier Mark Rutte. In het manifest roept de zogenaamde ‘Coalitie-Y’ de regering op om iets te doen aan de toenemende druk onder jongeren.

Tekst: Myrte Nowee
Foto: Anne-Saar Kunz

Coalitie-Y is een verbond geïnitieerd door de ChristenUnie bestaande uit diverse jongerenpartijen en politieke partijen. De coalitie – waar eerder deze maand GroenLinks en PvdA zich bij aansloten en deze Prinsjesdag ook SP, Denk, PvdD, SGP en 50plus – zet zich in om de hoge druk onder jongeren te verlagen. In het manifest wordt onder andere gesproken over het herinvoeren van de basisbeurs, een schone en leefbare toekomst voor jongeren en het aanpakken van huisjesmelkers.

AKKU wil binnen Coalitie-Y zich vooral richten op zaken als milieu en klimaat. ‘Op iedere bijeenkomst zullen wij de premier vragen hoe het staat met zijn CO2-doelstellingen’, aldus voorzitter Evelyn Janssens. AKKU stelt dat daarnaast het leenstelsel een belangrijk onderwerp voor hen is. Het herinvoeren van de basisbeurs staat dan ook bovenaan de prioriteitenlijst in het manifest.

Het manifest kun je hier lezen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen