Home NieuwsNijmegen Batavierenrace gaat van start op 20 april

Batavierenrace gaat van start op 20 april

door Redactie

Op 20 en 21 april is het zo ver: dan vindt de jaarlijkse Batavierenrace weer plaats in het oosten van het land. Dit meldt de organisatie donderdag in een persbericht. Met zijn 175 kilometer lange parcours en bijna 8500 deelnemers is het de grootste estafetteloop van de wereld. 

Ook dit jaar start de wedstrijd weer in het centrum van Nijmegen, op de Grote Markt. Op vrijdag 20 april om half elf ‘s avonds vertrekken de deelnemers vanaf hier met de barre tocht, en vervolgt het parcour zich via Duitsland naar de Achterhoek, om te eindigen in Enschede. In het persbericht benadrukt de organisatie van de race dat het een echt studentenevenement is. Om dit te waarborgen, stellen zij de eis dat per team op zijn minst drie deelnemers moeten studeren aan een hogeschool of universiteit. Daarnaast bestaat de organisatie zelf ook uit studenten, en als kers op de taart zijn de deelnemers na afloop welkom op het grootste studentenfeest van de Benelux.

Dit jaar wil de organisatie van de estafettewedstrijd extra aandacht besteden aan Bata4life, een samenwerkingsverband met KWF Kankerbestrijding dat bij de 41e editie tot stand is gekomen. Met Bata4life kunnen de sportieve studenten geld ophalen met hun deelname, dat wordt besteed aan onderzoek naar kankerbestrijding. Dit kunnen ze doen door zich te laten sponseren of door zelf te doneren. Voor de deelnemers staat er ook een beloning tegenover: het team dat het meeste geld ophaalt, mag gratis deelnemen aan de race. Teams kunnen zich nog inschrijven tot 20 januari.


Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen