Home NieuwsNijmegen Batavierenrace opent inschrijvingen op 10 november

Batavierenrace opent inschrijvingen op 10 november

door Redactie

Op 10 november opent de organisatie van de Batavierenrace de inschrijvingen voor de 45e editie van het hardloopevenement tussen Nijmegen en Enschede.

Om 12 uur ‘s nachts op 10 november gaat de inschrijving van start. Vanaf dat moment kunnen de ploegen zich aanmelden voor de Batavierenrace. Alle ploegen die zich die dag inschrijven doen mee met de loting. Dit is voor de tweede keer dat de teams ingeloot moeten worden om mee te kunnen doen. De ploegen die na 10 november zich inschrijven komen op de reservelijst van de grootste estafetteloop ter wereld. Je kan je als ploeg inschrijven tot en met 24 november. Dat is ook de deadline van de studentencheck, die door de organisatie van de Batavierenrace is ingevoerd. Per team moeten minimaal vijf hardlopers ingeschreven staan bij een hogeschool of een universiteit. Zo zorgt de organisatie ervoor dat er zoveel mogelijk studenten aan de hardloopestafette mee kunnen doen.

De 45e Batavierenrace vindt plaats op 29 april volgend jaar. Het is een lustrumjaar, dus de organisatie wil iets extra’s doen voor vaste medewerkers en deelnemers. Wat dit precies inhoudt is nog niet bekend, vertelt Bas Timmen, commissaris Externe Betrekkingen & Faciliteren. Wat hij wel kan zeggen is dat waarschijnlijk een van de startschoten zal worden gelost door Johan Vlemmix. Vorig jaar mocht de oud-scheidsrechter van Ter Land, Ter Zee en In de Lucht ook al een hoop hardlopers wegschieten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen