Home NieuwsNijmegen Batavierenrace viert lustrum met centrumetappe

Batavierenrace viert lustrum met centrumetappe

door Redactie

Om het negende lustrum een extra tintje te geven, vindt de start van de 45ste editie van de Batavierenrace in het centrum van Nijmegen plaats.

Normaal gesproken begint de grootste estafetteloop ter wereld bij het Radboud Sportcentrum (RSC), maar voor deze jublieumeditie pakt de organisatiecommissie van de Batavierenrace groots uit. De Grote Markt zal het decor zijn waar het eerste startschot wordt gegeven. Op vrijdag 28 april om half 11 ‘s avonds zullen de hardlopers beginnen aan de de eerste etappe, die het centrum van Nijmegen doorkruist.

Vanaf de Grote Markt rennen de lopers richting de Voerweg, langs het Valkhofpark. Na een stuk over de Waalkade te hebben gelopen, beklimmen de renners de steile helling die de Grotestraat heet. Vervolgens dalen ze af naar de Broerstraat en de Molenstraat, om via het Keizer Karelplein en de Van Schaeck Mathonsingel het fietspad van de Campusbaan te betreden. Eenmaal het parkoers van de Heyendaalshuttle te hebben afgelegd is het niet ver meer naar de finish. Toernooiveld en de Driehuizenweg zijn de laatste obstakels voor de hardlopers, die uiteindelijk finishen bij het RSC. De nieuwe centrumetappe is 5,8 kilometer lang. Als alle deelnemers het RSC hebben bereikt, vindt daar om kwart over 12 ‘s nachts een herstart plaats. Na deze herstart vervolgen de teams in 24 etappes de race naar Enschede. 

De centrumetappe is één van de activiteiten om het lustrum van de Batavierenrace wat meer glans te geven. De organisatiecommissie van de estafetteloop is van plan om meer activiteiten te organiseren, wat precies is nog niet bekend. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen