Home NieuwsNijmegen Boulevard boven de Waal

Boulevard boven de Waal

door Redactie

De fiets- en wandelbrug naast de spoorbrug over de Waal, ook wel De Snelbinder genoemd, wordt in de toekomst misschien een boulevard en kunsthotspot.

Dit idee is afkomstig van Marianna Bakker, ‘een vrouw met een grote liefde voor de Nijmeegse bruggen en de Waal’. Zij vertelde in een interview met de Gelderlander over haar initiatief om van De Snelbinder een boulevard te maken. Mensen moeten hier lekker kunnen zitten en genieten van de Waal en het uitzicht over de Nijmeegse binnenstad. Daarnaast zou de fietsbrug een plek voor kunst moeten worden.

Bankjes en dichtkunst
Om De Snelbinder in een boulevard en kunstplek om te toveren, moeten er volgens Bakker een aantal dingen worden gerealiseerd. ‘Allereerst moeten er meer banken op de brug komen, het liefst kunstzinnige bankjes. Daarnaast is er op de reling van de brug plek voor dichtkunst, die aanzet tot mijmeren en nadenken. Aan de glazen panelen tussen de spoorbrug en fietsbrug zouden kunstwerken kunnen komen te hangen.’ Dit zijn slechts enkele ideeën van Bakker om van De Snelbinder een nieuwe toeristische trekpleister te maken.

Volgens Bakker heeft haar plan een reële kans van slagen. ‘Morgenavond wordt mijn initiatief behandeld in de gemeenteraad, waarbij ik steun heb van onder andere de PvdA-fractie. Andere partijen binnen de raad zijn ook positief over mijn voorstel.’ De grote vraag blijft echter hoe Bakker aan het geld komt om een projectplan op te stellen en het daadwerkelijk uit te voeren. Wanneer dat geld wordt gevonden, gaat het project zo spoedig mogelijk van start.

Hulp van studenten
Bakker hoopt dat het project in de eerste helft van volgend jaar gerealiseerd kan worden. Ze wil hiervoor ook  de hulp van studenten inschakelen. ‘Voor het projectplan en de realisatiefase is het mijn bedoeling om samen te gaan werken met onder andere hogescholen en de Radboud Universiteit.’

Wie weet werk je volgend jaar dus mee aan het nieuwe culturele centrum van Nijmegen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen