Home NieuwsNijmegen Buitenlandse studenten door SSH& makkelijker aan kamer geholpen

Buitenlandse studenten door SSH& makkelijker aan kamer geholpen

door Redactie

De Nijmeegse studentenhuisvester SSH& komt met een nieuwe techniek waarbij internationale studenten aan de RU zich makkelijker kunnen inschrijven voor een kamer. Via de website www.bookyourroom.nl kunnen buitenlandse studenten makkelijker online een kamer boeken.

Book Your Room is een pilot, opgezet door SSH&. Op de site zijn foto’s en informatie te vinden van de beschikbare studentenkamers die door de RU zijn gereserveerd voor de buitenlandse studenten. 250 studenten van over de hele wereld hebben vanuit de Nijmeegse universiteit een digitale voucher met een code gekregen. Deze code moet je invullen op de site, waarna je een kamer kan reserveren in een van de panden voor de periode dat je aan de RU studeert. Het is volgens SSH& net zo makkelijk als het boeken van een hotelkamer. De studentenhuisvester meent dat een kamer zoeken hierdoor weer leuk wordt. De vraag is eerder of dat ooit leuk is geweest, maar dat terzijde. 

Vanaf volgend jaar zomer gaan ruim 800 studenten gebruik maken van Book Your Room. Vincent Buitenhuis, woordvoerder van SSH&, legt uit hoe de studentenhuisvester en de RU op het idee voor de pilot zijn gekomen. ‘Eerst kregen internationale studenten een kamer van de RU toegewezen, zonder dat zij wisten wat ze zouden krijgen. Ze hadden dus eigenlijk geen keuze. Daarom zijn we met deze pilot gestart om hen wel een keuze te bieden uit de kamers die gereserveerd zijn door de RU bij SSH& voor de internationale student.’ De kamers bevinden zich in vijf complexen: Hoogevelt, Vosseveld, Talia, Galgenveld en Molkenboerstraat.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen