Home NieuwsNijmegen RU wijkt niet van spoor af

RU wijkt niet van spoor af

door Redactie

Op verzoek van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gaan verschillende hogescholen en universiteiten toch hun collegeroosters aanpassen. De Radboud Universiteit (RU) blijft echter bij haar standpunt haar collegetijden niet te veranderen vanwege drukte in de spits.  

Ompraten
In januari meldde de Vereniging van Universiteiten nog dat de universiteiten niet het spitsenprobleem van de NS zouden gaan oplossen. NS-topman Roger van Boxtel is daarop langs verschillende hogere onderwijsinstellingen gegaan om deze om te praten. Dat heeft gewerkt. De hogeschool van Utrecht gaat nu vanaf het nieuwe collegejaar lesgeven tot 19.00 uur en de universiteiten van Groningen en Enschede hebben toegezegd hun collegetijden te zullen flexibiliseren. 

Roosters op de RU 
De RU liet eerder al weten de roosters niet te zullen aanpassen. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de RU, vertelt dat Van Boxtel ook in Nijmegen is langsgeweest voor een gesprek, maar dat de RU bij haar standpunt blijft. ‘Wij hebben als universiteit aangegeven dat we onder meer door de onderwijsintensivering hiervoor te weinig manouvreerruimte hebben.’ 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen