Home NieuwsNijmegen D66 organiseert stadsgesprek over toekomst Honigcomplex

D66 organiseert stadsgesprek over toekomst Honigcomplex

door Redactie

D66 organiseert op donderdagavond 22 september een stadsgesprek waarin de toekomst van het Honigcomplex wordt besproken. De politieke partij organiseert het gesprek om een manier te vinden om de toekomstige sloop van het oude complex tegen te gaan.

D66-raadsleden Pieter van Megen en Kristie Lamers zijn verantwoordelijk voor de gespreksavond. Volgens Van Megen is het Honigcomplex onlosmakelijk verbonden met het bruisende karakter van Nijmegen. Het is namelijk een plek waar veel ondernemingen zijn gevestigd die zich onder meer richten op cultuur. Onder andere bierbrouwerij Oersoep en muziekzaal Brebl zitten in het complex. In de plannen van de gemeente staat echter dat het Honigcomplex in 2023 tegen de vlakte gaat om ruimte te maken voor een nieuwe woonwijk. Zonde, vindt Lamers: ‘Het complex kan samen met het Nyma-kwartier het kloppende hart worden van Nijmegen-West en het Waalfront. Juist zo’n gebouw kan een wijk karakteristieke identiteit geven.’

Het kost de gemeente wel geld om (een gedeelte van) het Honigcomplex te laten staan, omdat er dan woningen moeten worden geschrapt. Daarom wil D66 zoveel mogelijk inzicht krijgen in mogelijke scenario’s om het terrein te behouden, in welke mate dan ook. De discussieavond vindt op 22 september om acht uur plaats in Brebl op het Honigcomplex. Alle mensen met een mening over het Honigcomplex zijn welkom.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen