Home NieuwsNijmegen De Museumwinkel.com Nijmegen wint NK dieren opzetten

De Museumwinkel.com Nijmegen wint NK dieren opzetten

door Redactie

Afgelopen zaterdag vond het Nederlands Kampioenschap dierenopzetten plaats. Drie preparateurs van het Nijmeegse preperateursbedrijf De Museumwinkel.com vielen daarbij flink in de prijzen.

Tekst: Noah Kleijne

De Museumwinkel.com is een unieke winkel in Nijmeegse centrum. Het preparateursbedrijf verkoopt cadeaus en decoratie voor interieurs maar ontving ook eerder ook al meerdere prijzen voor haar kwaliteiten in het opzetten van dieren.

Opgezette zoogdieren en skeletpreparatie
Het werk van de dertigjarige Sopie Kiela viel het meest in het oog van de jury. Haar opgezette kraagpapegaai won de prijs ‘best of show’. Sophie werd tevens ook tweede in de categorie allround preparateur, wat betekent dat ze over alle categorieën – kleine en grote opgezette zoogdieren, kleine en grote opgezette vogels, opgezette vissen – gemiddeld het beste gescoord heeft.

Lucas de Boer won enkele prijzen in de categorie skeletpreparatie. Hij werd onder andere geloofd voor het opzetten van het skelet van eenzwartvoetpinguïn en van een bijzondere toekansoort.

Op naar het EK
De Nijmeegse preparateurs zijn nog niet klaar. ‘Voor 2020 koesteren we de hoop om ook op het EK prijzen binnen te kunnen halen’, aldus Nicolette Naphausen, algemeen directeur van De Museumwinkel. Dit deden ze eerder al eens in 2018, daar zat echter nog geen eerste prijs bij.

Bezoekers kunnen de opgezette stukken tot en met 4 januari 2020 aanschouwen in Natuurmuseum Friesland te Leeuwarden. Studenten krijgen €4,50 korting bij bezoek.

De gebruikte foto’s zijn afkomstig van De Museumwinkel.com.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen