Home NieuwsNijmegen De Pipet lanceert eigen website

De Pipet lanceert eigen website

door Redactie

De Radboudiaanse versie van de Speld, De Pipet, beschikt sinds kort over haar eigen website. Tot nu toe verschenen de artikelen alleen op de Facebookpagina van het medium.

Het idee voor De Pipet kwam in eerste instantie voort uit G-mi, het periodiek blaadje van V.C.M.W. Sigma. Ruim een jaar geleden breidde het satirische nieuwsmedium uit naar Facebook. Oprichter Maurits Vercammen vond dat het nu tijd werd voor een eigen website. ‘We willen vooral dat mensen ons sneller gaan vinden nu we een eigen website hebben.’ Daarnaast moet de site ervoor zorgen dat de kwaliteit van de afbeeldingen bij nieuwsberichten verbetert. ‘Sommige mensen vonden dat tegenvallen’, legt Vercammen uit. ‘Met een nieuwe website moet die kwaliteit dus omhoog gaan.’

Ondanks dat De Pipet nu over een eigen website beschikt, worden de berichten nog gewoon op Facebook gedeeld. Momenteel heeft de satirische nieuwsrubriek zo’n 1900 volgers op deze sociale media. ‘We hopen wel dat we een stuk meer lezers krijgen dankzij de website’, vertelt Vercammen. ‘Ook ouderen die geen Facebook hebben kunnen onze berichten nu lezen.’ Niet alleen qua volgers hoopt De Pipet nog te groeien: ‘Onze redactie telt nu twee man, maar we willen graag uitbreiden. Het kost ons namelijk veel tijd om alles te schrijven en te Photoshoppen’, aldus Vercammen. Mensen die geïnteresseerd zijn om voor De Pipet te schrijven kunnen een berichtje sturen via Facebook, of kunnen terecht op de nieuwe website.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen