Home NieuwsNijmegen Dispuut Durendal iets te hard gefeest

Dispuut Durendal iets te hard gefeest

door Redactie

Afgelopen donderdagnacht heeft de politie in Nijmegen het dispuutshuis van Carolus-dispuut Durendal in de Staringstraat ontruimd, vanwege te veel overlast. Dat meldt de Gelderlander.

Volgens de krant kwamen bij de politie rond één uur ‘s nachts verschillende klachten binnen van geluidsoverlast afkomstig van een huisfeest van Durendal. De politie ging twee keer langs bij het dispuutshuis met het dringende verzoek om de muziek wat zachter te zetten, maar daaraan gaven de Durendallers geen gehoor. Daarom wilde de politie de muziekinstallatie in beslag nemen, maar dat ging volgens de Gelderlander niet zonder slag of stoot. Een woordvoerder van de politie meldde dat het tot ‘duw- en trekwerk’ kwam. Uiteindelijk besloot de politie om de twee panden waar het feest werd gehouden met tien agenten te ontruimen, waardoor het tot vijf uur ‘s nachts onrustig bleef in de Staringstraat. Niemand is echter door de politie opgepakt.

Maarten van Halteren, praeses van Carolus Magnus, vertelt in een korte reactie dat hij van horen zeggen heeft vernomen dat inderdaad een huisfeest van Durendal uit de hand is gelopen. ‘We betreuren dat de politie erbij betrokken is geweest om de overlast tegen te gaan. Ook al heeft Carolus Magnus hier niet direct iets mee te maken, we nemen afstand van de gebeurtenis en keuren deze af.’ Van Halteren legt verder uit dat hij eerst met het bestuur van Durendal om de tafel wil zitten en wil overleggen over het incident, voordat er consequenties volgens voor het dispuut. Verder laat de praeses van Carolus weten dat het hier gaat om een losstaand incident. ‘Naar mijn weten gebeurt dit nooit bij huisfeesten van onze vereniging of onze disputen.’

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen