Home NieuwsNijmegen Dito! organiseert veiling vanwege wegvallen subsidie

Dito! organiseert veiling vanwege wegvallen subsidie

door Redactie

Omdat homojongerenorganisatie Dito! vanaf 2017 een belangrijke subsidie van provincie Gelderland zal kwijtraken, organiseert zij in april een veiling.

Financieel risico
Vanwege het vervallen van het de subsidie, raakt Dito! een groot deel van haar jaarlijkse budget kwijt. Evelien Hurkmans, penningmeester van Dito! verklaart: ‘De missende subsidie is voor Dito! best een financiële klap. Structurele subsidies zijn erg belangrijk, omdat je dan van tevoren weet hoeveel geld er is om activiteiten en projecten op te zetten. Projectmatige subsidies zijn ook zeker een optie om dit probleem op te lossen, maar zorgen voor veel onzekerheid. Daarnaast worden deze subsidies vaak pas uitgekeerd nadat de activiteit heeft plaatsgevonden en dat brengt een financieel risico met zich mee.’ 

Zelfgemaakte taarten
Bij de veiling kunnen mensen diensten aanbieden. Fenna Hubregtse, bestuurslid Media&PR, heeft al enkele voorbeelden in gedachten. ‘Mensen kunnen diensten aanbieden zoals het opruimen van je studentenkamer of het bakken van een taart. Wij willen bij dezen ook bedrijven in Nijmegen vragen iets te doneren voor onze veiling, bijvoorbeeld een waardebon in ruil voor benoeming op onze website en Facebookpagina.’ Via de website van Dito! kunnen bedrijven een veilingitem aanbieden.  

De veiling wordt rond 18 april online gelanceerd via de Facebookpagina van Dito!. Twee weken later zal de veiling eindigen, op dinsdagvond 3 mei in Café Mets te Nijmegen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen