Home NieuwsNijmegen Donjon en de geheimzinnige huurder

Donjon en de geheimzinnige huurder

door Redactie

Het plan om de Donjon in het Valkhofpark te herbouwen verdween afgelopen jaar op de achtergrond, maar nu lijkt er toch weer schot in de zaak te komen. Stichting Donjon heeft namelijk toch nog een huurder gevonden voor het pand, bericht Omroep Gelderland. Wie deze mysterieuze huurder is, is nog niet bekend.

Het herbouwen van de oude toren in het Valkhof is al jaren een twistpunt. Sommigen willen dat de toren van de voormalige Valkhofburcht opnieuw te zien is aan de Nijmeegse skyline, maar de kosten van de herbouw en de kostbare historische locatie hebben ook voor een grote groep tegenstanders gezorgd. Stichting Donjon probeerde een huurder voor de toren te vinden om het plan voor herbouw te redden. Na tien jaar geharrewar werd afgelopen januari duidelijk dat er geen huurder meer was voor de Donjon. De laatste potentiële huurder, de Radboud Universiteit, haakte af. 

Nu heeft Stichting Donjon toch een geschikte huurder voor de toren gevonden. De identiteit van deze huurder wordt echter nog geheim gehouden. Ook is het nog niet duidelijk welke plannen deze huurder met het gebouw heeft. Volgens Stichting Donjon voldoen de plannen van de huurder aan de eerder gestelde voorwaarden, namelijk dat de toren een openbare functie moet hebben en dat bezoekers tegen betaling moeten kunnen genieten van het uitzicht. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen