Home NieuwsNijmegen IJzeren Podiumdier voor Doornroosje en Down The Rabbit Hole

IJzeren Podiumdier voor Doornroosje en Down The Rabbit Hole

door Redactie

Poppodium Doornroosje en het festival Down The Rabbit Hole hebben beide een IJzeren Podiumdier gewonnen tijdens het Eurosonic Noorderslag in Groningen. 

Doornroosje kreeg de prijs voor beste podium en liet daarmee poppodia in Venlo, Zwolle en Rotterdam achter zich. In 2011 wist het Nijmeegse poppodium deze prijs ook al te bemachtigen. Down The Rabbit Hole in Beuningen, een dorp vlakbij Nijmegen, ontving het IJzeren Podiumdier voor beste festival. Andere genomineerden voor deze prijs waren het Bevrijdingsfestival Overijssel, Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide Open. Down The Rabbit Hole bestaat pas sinds 2014 maar groeide razendsnel in populariteit.

De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Het IJzeren Podiumdier is een peer to peer vakprijs in de poppodium en -festival industrie. De leden van de vereninging brengen hun stem uit en de persoon of organisatie die de meeste stemmen ontvangt, wint de prijs. Naast beste podium en beste festival zijn er ook IJzeren Podiumdieren voor beste directeur, beste programmeur en beste marketeer.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen