Home NieuwsNijmegen ‘Doortrappen op de Campus’

‘Doortrappen op de Campus’

door Redactie

De gemeente Nijmegen gaat de komende jaren flink investeren in het aanpakken van fietsknelpunten. De plannen werden afgelopen woensdag in de Nijmeegse gemeenteraad besproken. Een oplossing voor de problemen met het fietsverkeer op de Campus ontbreekt echter nog.

16 verbeterpunten
In oktober kwam GroenLinks Nijmegen met het ‘16-puntenplan voor de fiets‘ waarin de fietsknelpunten in Nijmegen in beeld werden gebracht. Afgelopen woensdag besprak de Nijmeegse gemeenteraad het investeringsplan. GroenLinks-raadslid Pepijn Oomen vertelt dat dit jaar 10 miljoen euro zal worden uitgegeven ter verbetering van het fietsverkeer in Nijmegen. In de komende jaren zal daar in ieder geval 3 miljoen euro bijkomen en waarschijnlijk meer, want ‘het college weet goed hoe het geld moet binnenharken’, aldus Oomen.

Fietsproblemen Campus
Hoe de problemen met fietsverkeer op de Campus verholpen zullen worden, is nog onduidelijk. De route door Galgenveld die door de GroenLinks-fractie als mogelijke oplossing werd aangedragen, is volgens het college van burgemeester en wethouders onhaalbaar. Oomen vervolgt dat het college de andere oplossing die de fractie aandroeg – fietsbruggen op de campus – te duur vindt. ‘In de hoogte bouwen kost natuurlijk altijd veel geld. Anderzijds is de provincie enorm fan van de campus en hemelt deze vaak op in haar PR. Ze zou er dan natuurlijk ook wel wat geld tegenaan kunnen gooien.’ Oomen benadrukt dat beide plannen nog niet overboord zijn, maar het college beweert een beter plan te hebben, dat waarschijnlijk half maart zal worden gepresenteerd.

Lekker doortrappen
Oomen verwacht dat het college zal komen met een zogenaamd verkeerscirculatieplan. ‘De Heyendaalseweg zou bijvoorbeeld een eenrichtingsweg voor auto’s kunnen worden, wat zou zorgen voor minder fiets- en autofiles. Dan kun je lekker doortrappen op de Campus.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen