Home NieuwsNijmegen Druk op gemeenteraad tegen sluiting Café de Fiets

Druk op gemeenteraad tegen sluiting Café de Fiets

door Redactie

Na het oprichten van een Facebookpagina hebben tegenstanders van het besluit om Café de Fiets te sluiten een brief geschreven aan de gemeenteraad. Ze hopen dat druk vanuit de raadsfracties ertoe leidt dat burgermeester Bruls het café heropent.

‘Bent u het eens met de beslissing van de burgemeester om café De Fiets te sluiten en zo nee, bent u bereid vragen te stellen in de gemeenteraad om dit aan de kaak te stellen?’ Deze vraag stellen aanhangers van de Facebookpagina Café de Fiets moet blijven! in een brief aan de gemeenteraad. In de brief roept een ‘groeiende groep Nijmegenaren die ontevreden is met de sluiting’ raadsleden op de beslissing van de burgermeester ‘kritisch te evalueren’.

Met het beïnvloeden van de raadsfracties hopen de aanhangers van de pagina druk te zetten op burgemeester Hubert Bruls. Hij besloot het café voor langere tijd te sluiten nadat de bedrijfsleider bij meerdere geweldsincidenten betrokken was geraakt. Voor de initiatiefnemers weegt het plezier dat vele Nijmegenaren hebben gehad echter zwaarder dan mogelijk wangedrag van de bedrijfsleider.

Hoewel de brief in principe gericht is aan de gehele gemeenteraad, roept de beheerder van de Facebookpagina als eerste op om de fracties van De Nijmeegse Fractie, VoorNijmegen.nu en Gewoon Nijmegen te benaderen. Zij zouden dan de burgemeester in raadsvergaderingen onder druk moeten zetten. De Nijmeegse Fractie en VoorNijmegen.nu, genoemd in de oproep, laten weten geen brieven ontvangen te hebben. Gewoon Nijmegen laat aan ANS weten dat het achter de beslissing van de burgemeester staat. ‘Leuk dat het vroeger een prima kroeg was,
maar nu dus niet meer met deze eigenaar en beheerder.’

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen