Home NieuwsNijmegen Fietsconferentie Velo-city deze week in Nijmegen en Arnhem

Fietsconferentie Velo-city deze week in Nijmegen en Arnhem

door Redactie

Deze week vindt in de regio Arnhem-Nijmegen Velo-city plaats, de grootste fietsconferentie ter wereld die naar alle waarschijnlijkheid meer dan 1.500 deelnemers uit meer dan 40 landen zal trekken. Het thema van de conferentie is “Freedom of Cycling”, met een sterke nadruk op vrijheid, samenwerking en het oorlogsverleden van de regio.

Gisteren werd de conferentie officieel geopend met een bezoek van koning Willem-Alexander aan Nijmegen, die zelf ook nog even een rondje door de stad fietste. De hele week zijn er allerlei evenementen in de regio, zowel voor deelnemers aan de conferentie als voor het grotere publiek, zoals een fietsparade. Het doel van de conferentie is niet alleen om Nijmegen op de kaart te zetten als fietsstad, maar er is ook aandacht voor thema’s als duurzaamheid, gezondheid en stadsplanning om meer mensen aan het fietsen te krijgen. 

Ook de RU maakt deel uit van de conferentie, met een wetenschappelijk symposium waarbij onderzoekers van over de hele wereld aandacht besteden aan het belang van fietsen. Verder vond er een panelbijeenkomst plaats met wetenschappers en mensen uit het bedrijfsleven, in een poging om wetenschap en maatschappij dichter bij elkaar te brengen.

Volgend jaar zal de conferentie in Rio de Janeiro plaatsvinden en zullen Nijmegen en Arnhem op zoek moeten naar nieuwe manieren om zich te profileren.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen