Home NieuwsNijmegen ‘Geen Fiets, geen Nijmegen’

‘Geen Fiets, geen Nijmegen’

door Redactie

Nooit meer een Foute Wouter, Embryo of Vluggertje. Café de Fiets werd afgelopen week door de burgemeester gesloten na meerdere geweldsincidenten. Fans van het bekende shotjescafé betuigen in reactie hierop hun steun aan hun favoriete hangplaats.

Via Facebookpagina Café de Fiets moet open blijven! roepen fans burgemeester Hubert Bruls op om het café open te houden. ‘Wij willen niet dat de vele liefhebbers van de Fiets de dupe worden van de acties van een kleine groep’, schrijft de beheerder van de pagina. Wij willen een petitie beginnen om ervoor te zorgen dat de gemeente de vergunning teruggeeft.’ Op dit moment heeft de pagina bijna honderd steunbetuigingen. 

De pagina dient ook als een plaats voor liefhebbers van Café de Fiets om herinneringen op te halen. ‘Vanaf m’n twaalfde stond ik iedere vrijdag in de Fiets. De enige plek waar wij jongelingen geaccepteerd werden’, zegt een van hen bijvoorbeeld. ‘Geen Fiets, geen Nijmegen’. Een ander beschrijft de heerlijkheid om ‘nietsvermoedende mensen van buiten Nijmegen kennis laten maken met de Foute Wouter’.

Gisteren werd bekend dat de eigenaar van het café de sluiting door burgemeester Bruls aanvecht. Hij sloot de kroeg voor vijf jaar nadat de bedrijfsleider bij meerdere geweldsincidenten betrokken raakte. Toch hopen de volgers uit alle macht dat de burgemeester zich bedenkt. Een vaak gelikete reactie zegt hierover in het Nijmeegs: ‘Al mot ik krupe op blote, voeten gaon. Ik wil nog één keer in Café de Fiets staon.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen