Home Nieuws Gemeente Nijmegen wil verkamering inperken

Gemeente Nijmegen wil verkamering inperken

door Naomi Habashy

De gemeente Nijmegen wil binnen een jaar een plan presenteren waarmee de verkamering van panden in de stad kan worden gereguleerd. Studentenvakbond AKKU waarschuwt voor de gevolgen van het plan voor het bestaande kamertekort. 


Afgelopen week besloot de gemeenteraad dat er binnen een jaar een plan moet komen om de kamerverhuur in Nijmegen te reguleren. Het plan wordt een aanvulling op het bestaande bestemmingsplan, waarin nog geen richtlijnen zijn opgenomen voor de opdeling van panden in kamers. Met deze aanvulling kunnen er dus wel extra eisen worden gesteld aan het verhuren van kamers. De gemeente hoopt zo orde te scheppen in de verkamering van Nijmeegse panden, die ze als doorgeschoten beschouwt. Tegelijkertijd dreigt het bestaande tekort aan woonruimtes voor studenten verder op te lopen.

Menno Uphoff, voorzitter van studentenvakbond AKKU, maakt zich zorgen over het voorgenomen plan. ‘Het is logisch dat de gemeente iets wil doen op dit gebied, maar er moet wel worden opgelet. Als de gemeente niet goed kijkt naar de gevolgen van het plan, zal het kamertekort nog een stuk groter worden.’ Door een motie die GroenLinks in samenwerking met AKKU indiende, moet de gemeente met de invoering van het plan stappen ondernemen om de groei van het kamertekort tegen te gaan. Hoe de gemeente dit gaat doen, is nog onbekend. De bouw van meer studentencomplexen is een mogelijke oplossing.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen