Home NieuwsNijmegen Gemeente past beleidsnotitie Kamerverhuur aan

Gemeente past beleidsnotitie Kamerverhuur aan

door Redactie

De Nijmeegse gemeenteraad heeft de beleidsnotitie Kamerverhuur afgelopen woensdag aangepast. De namen van de kamerverhuurders in Nijmegen komen op een openbare lijst en de leefbaarheidstoets wordt afgezwakt.

Afgelopen woensdag mocht de gemeenteraad eindelijk stemmen over de beleidsnotitie Kamerverhuur. De notitie van wethouder Bert Velthuis om de verkamering van panden en de overlast van verkamerde panden heeft al genoeg emoties losgemaakt onder zowel burgers als raadsleden. Tijdens de politieke avond werden er door vele partijen nog allerlei moties ingediend om de beleidsnotitie naar eigen genoegen aan te passen. Het aantal moties dusdanig hoog, dat burgemeester Bruls de vergadering twee keer moest schorsen.

Een amendement, ingediend door GroenLinks en D66, werd door een meerderheid van de raadsleden aangenomen. Het amendement houdt in dat er een openbare lijst moet komen waar alle kamerverhuurders van Nijmegen te vinden zijn. Hierdoor is het voor omwonenden makkelijker om bij de verhuurder aan te kloppen, mochten er klachten zijn over bijvoorbeeld overlast. Het is aan wethouder Velthuis om te bepalen hoe de lijst tot stand komt en hoe deze eruit gaat zien. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen