Home NieuwsNijmegen Gemeente past regels kamerverhuur aan

Gemeente past regels kamerverhuur aan

door Redactie

De gemeente Nijmegen gaat de regels voor het verhuren van kamers aanpassen, meldt Omroep Gelderland. Wethouder Bert Velthuis van Wonen wil onder meer de voorwaarden voor het verlenen van een vergunning om een woning te ‘verkameren’, een woning opdelen in studentenkamers, aanscherpen. 

Met de maatregelen wil de gemeente de ‘verkamering’ van woningen beperken. Velthuis vertelt aan Omroep Gelderland dat hij de rol van de particuliere woningmarkt in een studentenstad als Nijmegen erkent, vanwege het tekort aan kamers voor studenten. De klachten over ‘verkamering’ namen echter steeds meer toe. De groei van het aantal studenten in Nijmegen vlakt wel af, maar deze zal volgens de wethouder worden opgevangen doordat de RU en HAN meer internationale studenten zullen trekken. De vraag naar kamers zal dus ongeveer gelijk blijven.

Daarom wil Velthuis niet volledig de rem op de kamerverhuur zetten, maar worden de regels aangepast. Zo moeten woningen die drie kamers verhuren voortaan een vergunning hebben, terwijl dit eerst vanaf vijf kamers was. Ook wordt de prijsgrens voor zelfstandige woningen die niet verkamerd mogen worden, verhoogd, zodat er meer woningen overblijven voor de sociale woningmarkt. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen