Home NieuwsNijmegen Gemeenteraad houdt open debat over kamerverhuuroverlast

Gemeenteraad houdt open debat over kamerverhuuroverlast

door Redactie

De Nijmeegse gemeenteraad organiseert op woensdag 28 september een debat over het nieuwe kamerverhuurbeleid in Nijmegen. Voor- en tegenstanders kunnen hier in discussie met de gemeenteraad en laten horen wat ze vinden van de toenemende verkamering in de stad.

Strengere regels
Vorige week
kondigde de gemeente Nijmegen al aan dat de regels voor het verhuren van kamers zullen worden verscherpt om de verkamering tegen te gaan. Een van de belangrijkste redenen voor dit besluit was het groeiende aantal klachten over overlast door studenten. Naast strengere regels voor kamerverhuur, wil de gemeente de overlast tegengaan door leefbaarheidstesten te gaan uitvoeren bij een aanvraag voor een nieuw kamerverhuurcomplex. Bovendien zouden alle eigenaren van kamerverhuurpanden zich straks kenbaar moeten maken aan de buurtbewoners. Het moet voor de omwonenden duidelijk zijn tot wie zij zich kunnen richten als er bijvoorbeeld overlastklachten zijn. 

Studentenplaag?
Kees Stunnenberg, directeur van studentenhuisvester SSH&, en Floris Boone, voorzitter van studentenvakbond AKKU, reageerden in De Gelderlander negatief op de nieuwe verhuurregels. Volgens hen worden studenten hierdoor gestigmatiseerd als overlastgevers. De gemeente Nijmegen zet dé student als overlastgever neer, terwijl er maar door een klein deel van de studentenpopulatie herrie wordt geschopt.

Tijdens het debat zullen klagende buurtbewoners, studenten en andere geïnteresseerden hierover met elkaar in discussie kunnen gaan.

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter