Home NieuwsNijmegen Goede doelen RAGweek 2018 bekend

Goede doelen RAGweek 2018 bekend

door Redactie

Maandag maakte Stichting RAGweek bekend waar de opbrengst van de elfde editie heen zal gaan: Stichting 113 Zelfmoordpreventie en ACNS Projecthulp. 

Het nationale doel dit jaar is Stichting 113 Zelfmoordpreventie, een organisatie die zich inzet om depressieve mensen te helpen en zo het aantal zelfmoorden in Nederland terug te brengen. Het geld dat tijdens de RAGweek wordt opgehaald zal gebruikt worden voor het inrichten van een service die speciaal bedoeld is om studenten met suïcidale gedachten te helpen. 

De rest van het geld gaat naar het internationale doel, ACNS Projecthulp, een organisatie die hulp verleent aan kinderen in Sri Lanka door middel van projecten om financiële en sociale steun te bieden. Een project in het bijzonder trok de aandacht van de RAGweek, Studiefonds Vanni. Doel hierbij is om een boerderij op te zetten om lokale weduwen werk te geven en de studie van 150 kinderen te financieren om hen een betere toekomst te geven.

De RAGweek zal dit collegejaar plaatsvinden van 7 tot en met 14 maart, met allerlei activiteiten om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze goede doelen. Afgelopen jaar werd €27.356,76 opgehaald voor Stichting Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform en Estrela da Favela, een record dat dit jaar misschien wel overtroffen gaat worden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen