Home NieuwsNijmegen GroenLinks, SP en D66 samen vooruit

GroenLinks, SP en D66 samen vooruit

door Redactie

De partijen GroenLinks, D66 en de SP hebben een coalitie weten te vormen voor de komende vier jaar. Donderdag is het coalitieakkoord ‘Nijmegen: samen vooruit’ gepresenteerd met daarin de plannen van de drie partijen voor de Gemeente Nijmegen.

In het coalitieakkoord staan vier opgaven die de coalitie zichzelf stelt voor haar regeringsperiode om Nijmegen, samengevat in de kernwoorden duurzaam, sociaal, veerkrachtig en aantrekkelijk. Prioriteit nummer een is uiteraard duurzaamheid, waarbij Nijmegen een prominente rol wil blijven spelen, ook nadat haar jaar als Green Capital is afgelopen. Een belangrijk doel van de coalitiepartijen is dus om te zorgen dat de stad in 2045 volledig energieneutraal is. Verder wordt ingezet op sociale voorzieningen met nieuwe maatregelen die onder andere ouderen en mensen met lagere inkomens moeten helpen om rond te komen. Het derde punt uit het akkoord is de economische veerkracht van de stad, waarbij het vooral gaat om het creĆ«ren van voldoende werkgelegenheid en een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Tot slot willen de coalitiepartijen zich in gaan zetten om Nijmegen aantrekkelijk te maken op diverse gebieden, zoals de beschikbaarheid van woningen, de groenvoorziening in de stad en het culturele aanbod. 

Voor de nieuwe coalitie levert GroenLinks, sinds de verkiezingen van vorige maand de grootste partij, drie wethouders, D66 en de SP ieder twee. Deze verdeling volgt de samenstelling van de gemeenteraad, waar GroenLinks elf zetels heeft en D66 en de SP ieder zes.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen