Home NieuwsNijmegen Grote hoeveelheid schade na gala Carolus Magnus

Grote hoeveelheid schade na gala Carolus Magnus

door Redactie

Gisteravond is na een gala van studentenvereniging Carolus Magnus een grote hoeveelheid schade geconstateerd in Het Arsenaal te Grave. Dit is te lezen in een brief van Het Arsenaal naar de vereniging. Zowel Carolus Magnus als Het Arsenaal doen nog onderzoek naar de details hiervan. 

De brief
In de brief wordt een hele lijst genoemd aan dingen die tijdens het gala kapot zijn gegaan.
– Twee grote betonnen beelden van honden zijn omgegooid, waarbij een van de beelden doormidden is gebroken en de tent waarin dit beeld stond, is beschadigd. 
– Er zijn diverse grote stenen asbakken in de tuin kapot gegooid.
– De garderobeombouw is gebroken door gedrang tijdens het vertrek.  
– De pipe-and-drapeconstructie is gebroken en de led backdrop is defect en gescheurd.
– Er is tenminste één forse lekkage aan de vijver veroorzaakt.
– Van de externe gebouw heater is de schoorsteen afgenomen en in de vijver gegooid.
– Het glas van een terrasverwarmer is gebroken.
– Een plaskruis is richting de vijver omgegooid, waardoor chemicaliën in de vijver zijn beland.
– Er is op plaatsen buiten de plaatsen die daarvoor bedoeld zijn, waaronder de voor gasten afgesloten bovenverdieping, geürineerd en gebraakt.
– De planten zijn uit de plantenbakken gerukt en op straat gegooid.

Het Arsenaal
Het Arsenaal zegt eerst nog met Carolus te willen overleggen voordat ze op het voorval willen reageren.

Reactie Praeses
Jafar Alhashime, de Praeses van Carolus Magnus, zegt dat hij geschrokken is van de toegebrachte schade. ‘Ik betreur de schade, wij staan hier als vereniging niet achter’. 

Alhashime laat weten dat Carolus ook zelf een onderzoek start om te achterhalen wat er is gebeurd, maar de Praeses wil nog niets kwijt over de eventuele repercussies voor leden voordat is vastgesteld wie de boosdoeners zijn. ‘Eerst willen we de feiten uitzoeken. Een deel van de schade kan per ongeluk zijn veroorzaakt. Iedereen was welkom op dit gala, dus de kans bestaat ook dat het is veroorzaakt door de gasten op het gala.’

Alhashime ontkent echter niet dat Carolus verantwoordelijk is voor de schade, omdat het de opdrachtgever van het feest was. ‘Daarom ben ik nu ook aan het uitzoeken wie het precies gedaan hebben.’ Alhashime, die zelf ook aanwezig was bij het gala, heeft niets gemerkt vanwege de omvang van het feest. ‘Bijna al onze leden inclusief dates waren aanwezig bij het feest en de omvang van de locatie was ook erg groot. Tijdens het feest heb ik zelf niets gemerkt van wat is voorgevallen.’   

Een ding is zeker; bij Carolus weten ze hoe je een feestje moet bouwen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen