Home NieuwsNijmegen Happietaria 2018 kan toch doorgaan

Happietaria 2018 kan toch doorgaan

door Vincent Veerbeek

Volgende maand zal pop-uprestaurant Happietaria voor de tiende keer haar deuren openen om geld in te zamelen voor het goede doel. Het was even onzeker of de actie dit jaar door zou kunnen gaan omdat er geen locatie was, maar het is de organisatie nu toch gelukt een pand te vinden.

De tiende editie van het pop-uprestaurant zal gevestigd zijn in Bistro Allerlei in de Regulierstraat in het centrum. Het restaurant gaat binnenkort sluiten omdat de eigenaren hebben besloten een stapje terug te doen en te stoppen. Nu kan het restaurant nog een maand langer overblijven, gerund door de studenten van Happietaria Nijmegen. De aankleding zal nog wel aangepast worden om te zorgen dat de sfeer aansluit bij het karakter van Happietaria als pop-uprestaurant. ‘We willen gasten er bewust van maken waar het geld dat ze uitgeven naartoe gaat, dus we hangen misschien lijstjes op met foto’s van mensen in vluchtelingenkampen’, vertelt Wouter Holtland, PR- en Bewustwordingscoördinator van Happietaria. Op dit moment is het managementteam, bestaand uit leden van de vijf Christelijke studentenverenigingen in Nijmegen, nog na aan het denken over hoe ze het pand precies in willen richten.

Het goede doel van dit jaar is een ontwikkelingsproject dat Eritrese vluchtelingen in Ethiopië helpt bij het volgen van een vakopleiding tot kapper, ICT’er of elektrotechnicus. De organisatie van Happietaria heeft voor dit goede doel gekozen omdat ze het meeste aansprak van de vijf opties die ze kregen vanuit  liefdadigheidsorganisatie Tear, waarvan Happietaria een project is. ‘Vluchtelingen zijn een belangrijk thema, ook in Nijmegen’, zegt Holtland. ‘Het mooie aan dit initiatief is vooral dat vluchtelingen dichter bij huis geholpen worden, in een buurland.’

Tussen 14 februari en 13 maart kunnen mensen net als voorgaande jaren aanschuiven voor een volle maag en een bijdrage aan het goede doel.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen