Home NieuwsNijmegen Jaarlijkse sportprijzen NSSR uitgereikt

Jaarlijkse sportprijzen NSSR uitgereikt

door Redactie

Gisteren werden tijdens het sportgala van de NSSR de sportprijzen van het jaar uitgereikt.

In vijf categorieën vielen prijzen te behalen. In de weken voor de verkiezing kon je een sporter nomineren, waarna de NSSR drie sporters selecteerde die de prijs konden winnen. De winnaars werden bepaald door een vakjury, de studentensportverenigingen en studenten van de RU en de HAN. 

Roeier Koen Metsemakers trok in de categorie ‘Sporter van het jaar’ aan het langste eind. Hij gooide afgelopen jaar hoge ogen tijdens de Universiade, een internationaal sportevenement voor universiteitssporters, door een bronzen medaille te halen op het onderdeel skiff. Het lid van Phocas troefde met een miniem verschil hardloper Kamiel Jacobs en schaatser Luuk Aarts af. 

Hardloper en wielrenner Dieuwertje Poort mag zich ‘Sportster van het jaar’ noemen. De duatleet behaalde meerdere eerste plekken in 2015, waaronder tijdens het Nederlands Studentenkampioenschap Duatlon. Poort won de prijs voor kettlebel lifter Olivia Rasigraf en schermer Ellen Obster.

Het eerste herenteam van Obelix is het ‘sportteam van het jaar’ geworden. De rugbymannen dwongen onder meer promotie af naar de tweede klasse in Nederland-Zuid. Ze wonnen de verkiezing met een ruim verschil. Het eerste team van de badmintonvereniging Stuban en het eerste dames waterpoloteam van zwemvereniging Hydrofiel moesten genoegen nemen met een ereplaats. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen